Als we klinken op een verjaardag doen we dat graag in stijl. En als de zon schijnt, doen we dat graag buiten. Dat brengt ons uiteindelijk naar Auberge De Herborist waar Alex Hanbuckers ons vandaag zal verbluffen. De bloemenpracht zal in alle gerechten de rode draad zijn.
Het zicht op de weide en de grazende koeien is, voor ons stadskippen, bijzonder rustgevend. Bij het glaasje champagne krijgen we drie voortreffelijke amuses: gnocchi met zeevruchtjes en viseitjes, een carpacciotaartje van groentjes en een mojito met een scheutje witte wijn en citrusvruchten. Een fijne start.
Kok Alex Hanbuckers komt langs om ons het menu voor te stellen. We gaven bij de reservering mee dat de ene kant geen vlees wenst te eten en dat lijkt even vergeten te zijn maar kan gelukkig probleemloos worden opgevangen.
De eerste wijn die wordt geschonken, is een Venetiaanse rosé. Fris en fruitig, en bovenal: heerlijk en zijdezacht op de tong. Die moet de kort gebakken tonijn met sesam vergezellen, in een accompagnement van couscous, kokkels en chorizo-ijs. Aan de andere kant wordt dat laatste vervangen door een uitstekende tartaar van kreeft. We krijgen er nog een glaasje komkommerschijfjes en tonijntartaar bij. Top.
Daarna wordt ons een Spaanse Verdejo van 2011 geschonken: droog en stevig. De pladijs is heerlijk, en elegant aangevuld met verrassende panna cotta van ui, mini-paddestoelen en vele verrassende toetsen uit de kruidentuin. Naast ons bord krijgen we nog een kruidenspies met Oost-Indische kers.
Het hoofdgerecht is lekker gegrild kalfsvlees met kruidige groentesnippers waarbij plezante jus wordt gegoten. Aan de andere kant merken we dezelfde elementen al wordt bij de gegrilde tarbot een confituur van tomaat geschonken. Vooral het kalfsvlees wordt bejubeld. Geen aangepaste wijn voor de viseter want we krijgen allebei de zachte en lichte maar smaakvolle rode wijn uit Lissabon, Casal Figueira van 2006.
Een eerste dessertronde bestaat uit een rijstpapje met gemarineerde perzik en botersnoepjes. De tweede ronde overtuigt nog meer met de wilde aardbeien, blauwe bessen, frambozen en witte suikertoefjes. Later zullen we leren dat elke dessertronde als en heuse gang wordt begrepen en het vijfgangenmenu dus eigenlijk uit twee gangen dessert bestaat. Zonder dessertwijn bovendien. Dat vinden we toch een minpuntje.
Bij de koffie krijgen we nog panna cotta van passievrucht, een hoorntje met koffie en mokka, en een chocolademousse met anijs.
We merken bij het handen wassen dat het interieur binnen ook een update kreeg. Modern en stijlvol, daar waar we van de vorige keer een meer landelijke hoevestijl herinneren.
We keren bij de volgende gelegenheid terug!
www.aubergedeherborist.be
Onze score: this is heaven
Bediening: aardig
Omgeving: stijlvol landelijk
Prijs: high
Geen opmerkingen:
Een reactie posten