woensdag 29 december 2010

Fortuna (Oostende)

We zijn tussen kerst en nieuw. Heel wat restaurants blijken dicht. Het is bovendien al na negenen, wat de resterende keuzemogelijkheden sterk beperkt. We zijn dan ook verheugd dat iemand ons destijds liet kennismaken met Fortuna, het restaurant in het Casino van Oostende. Hier zullen we vast wel nog een tafel kunnen versieren.

Wie voor het eerst het Casino betreedt, wordt geregistreerd. Je identiteitskaart wordt ingelezen en er wordt een foto genomen. Kwestie van geen zotte gedachten boven te halen aan de goktafels. Maar wij komen dus om te eten: Restaurant Fortuna is warm ingericht en biedt zich op de poker-, blackjack- en roulettetafels. De slots bevinden zich in een andere zaal.

We nemen plaats en het duurt even voor we de menukaart overhandigd krijgen. Er is slechts één ober in het restaurant, wat een comfortabele service enigszins belemmert. Er is een menu voor minder dan 30 euro maar dat is vleesgericht. We zijn met vier en bestellen tweemaal de oesters, eenmaal de garnaalkroketten en eenmaal de gerookte schotse zalm als voorgerecht (voorgerechten tussen 12 en 16 euro). De holle oesters zijn groot en lekker. De garnaalkroketten worden gepresenteerd met een mooie portie gepelde garnalen. Alleen over de zalm zijn we minder enthousiast. Er wordt getwijfeld of die Schots is en zeker of het wilde zalm is. Al hadden ze op de kaart ook geen wilde beloofd.

We bestellen hierbij een Chileense Chardonnay die we uit de kelderrestjes gekozen hebben. Enkele minuten later komt de ober met de wijnkaart terug want die wijn hebben ze niet meer. Dan maar de Argentijnse Viognier. Maar opnieuw komt de ober ons even later vertellen dat ook deze niet meer in voorraad is. Om verdere ontgoochelingen te vermijden bestellen we de huiswijn (een franse Chardonnay). We bestellen ook een fles plat en een fles licht bruisend water, maar dat komt nooit aan tafel. Achteraf staat het gelukkig ook niet op de rekening.

Daarna komt tweemaal een gerecht met gambas op een bedje van courgettepuree. Het verdict luidt: goed. Niet meer, niet minder.
Aan de andere kant van de tafel wordt een pasta geserveerd met kerstomaten, scampi’s en room. Ook hierover geen euforie want dit gerecht blijkt nogal zwaar te zijn. De zeetong tot slot is zijn prijs waard (29 euro). Het is een mooi groot exemplaar, vergezeld van een aantrekkelijk slaatje en lekkere frietjes.

Een goede keuken zonder verrassingen is het besluit van de avond. Maar alleen al omwille van het bijzondere (behalve voor de geroutineerde casinoganger) kader is Fortuna een bezoek waard.

www.partouchecasinos.be

Onze score: quite okay
Bediening: correct
Omgeving: speciaal en aangenaam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten