vrijdag 30 november 2012

Finess (Oostende)

Vanavond starten we in Finess opnieuw met dat lekkere biertje: Finesse.

We opteren vandaag voor verschillende gerechtjes. Het is niet te druk, dus de kok stemt in met de verscheidenheid.

De garnaaltjes zijn gemarineerd en worden vergezeld van gele en rode gepelde kerstomaatjes, een flan van garnaaltjes, oesterblad en ijs van avocado. Leuk, mooi en lekker. Even origineel zijn de wijngaardslakken met risotto en peterselie, afgewerkt met venkel.

Wat nadien komt is even overtuigend: de griet heeft een kruimkorstje met kaas, en daarnaast vinden we nog schijfjes knolselder en aardappel. Dit visgerechtje wordt afgewerkt met een eigen variatie van dashi: normaliter een japanse bouillon getrokken uit gestreepte tonijn, maar hier hebben ze de bouillon gemaakt van Oostendse droogvis. Je moet weten: we zijn verzot op dashi, en deze lokale variatie is heerlijk verrassend!

Ook de varkenswangetjes met groene kool, krokant spek en een crumble van ui is bijzonder lekker en past uitstekend op deze herfstige middag. Ook hierbij een apart sausje van de wangetjes.

We drinken er een fles Beringer Chardonnay van de Napa Valley bij (Californië) en wat rode huiswijn.

Bij de koffie nog een heerlijk glaasje karamel en wat broodpudding.

We keren tevreden terug.

www.restaurantfiness.be

Onze score: check this out
Bediening: sympathiek
Omgeving: gezellig en origineel
Prijs: medium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten