We merkten het al eerder op: op een eenvoudige plek in Frankrijk kan de keuken verrassend lekker zijn. In België kan je uiteraard ook lekker eten, maar in een democratisch aandoende tent zal je zelden op een fantastische maaltijd stoten.
Tradition et compagnie heeft een aantrekkelijk interieur maar een eenvoudig terras. We nemen een plaatselijk aperitief: marquisette (schuimwijn, agrumvruchtensap en rum).
Als voorgerecht komt een verrukkelijke tartaar van Sint-Jacobsnootjes met een puree van erwtjes en munt. Aan de andere kant werd gekozen voor tartaar van zalm. We drinken hierbij een Viognier van het lokale Domaine du Terrier.
Ook het hoofdgerecht is lekker: een salade met gambas en gerookte zalm aan de ene kant en een kabeljauw in kruidenkorst met zuiderse groentjes en risotto aan de andere kant.
De formule waarbij je twee gangen van de kaart kan kiezen voor nauwelijks 18 euro, is prijs-kwaliteit top. En het zachte gekir van de krekels krijg je er zomaar bij.
Onze score: check this out
Bediening: aardig
Omgeving: eenvoudig zuiders
Geen opmerkingen:
Een reactie posten